Gastvrij Didam

Werkzaamheden in het centrum

De werkzaamheden aan het Lieve Vrouweplein gaan voorspoedig en volgens planning. Op maandag 27 september 2021 gaat Roelofs beginnen met de werkzaamheden fase D. Tot en met 26 november 2021 worden nog werkzaamheden op het Lieve Vrouweplein en omgeving uitgevoerd. De werkzaamheden vinden overdag plaats, waarbij het per fase verschillend is welk werkgebied afgesloten is. In de onderstaande afbeelding worden de werkgebieden inclusief de bijbehorende planning weergegeven.

De werkzaamheden in fase D vinden plaats vanaf maandag 27 september 2021 tot en met vrijdag 26 november 2021. De kruising Raadhuisstraat – Lieve Vrouweplein gaat vrijdagavond 24 september gedeeltelijk weer open. De zuidelijke aansluiting naar de Wilhelminastraat blijft afgesloten, want daar wordt gestart met fase D. Het parkeerterrein Onder de Toren gaat woensdag 13 oktober weer open.

Omleiding

Voor fase D wordt een omleiding ingesteld voor het gemotoriseerde verkeer en voor fietsverkeer. Het verkeer vanaf de rotonde Tatelaarweg gaat via de Wilhelminastraat, Raadhuisstraat, Kerkstraat, Lockhorststraat en de Willibrordusweg. Het verkeer vanaf de Wilhelminastraat (Spoorstraat zijde) gaat via de Willibrordusweg, Lockhorststraat, Kerkstraat en de Raadhuisstraat. De fietsers worden omgeleid via de Schoolstraat, Oranje-Erf, Oranjestraat, Hoofdstraat en de Raadhuisstraat. Onderaan deze informatiebrief vindt u een kaart van de omleidingsroutes voor het (fiets)verkeer.

Parkeren

Gedurende de werkzaamheden aan het plein is het niet mogelijk om te parkeren binnen het werkgebied. Het parkeerterrein bij de kerk is wel weer bereikbaar via de kruising Wilhelminastraat – Torenstraat. Ook is het parkeerterrein op het Lieve Vrouweplein weer bereikbaar voor kort (max. 30 min) parkeren.
De overige locaties van de beschikbare parkeerplaatsen nabij het werkgebied staan weergegeven op de bereikbaarheidskaart in de bijlage van deze informatiebrief.

Hinder

U kunt tijdens de werkzaamheden hinder ondervinden in de vorm van geluidsoverlast en minder goede bereikbaarheid. Alle panden en winkels zijn altijd te voet bereikbaar via oude of nieuwe bestratingen of door middel van loopschotten.

Meer informatie

In verband met het coronavirus is het Centrumpunt gesloten. Voor meer informatie over het Centrumplan Didam kunt u kijken op www.montferland.info/centrumplan.

Vragen, opmerkingen of eventuele klachten? Het kan voorkomen dat u vragen, opmerkingen of eventuele klachten heeft over de werkzaamheden. Hiervoor is Thomas Sieben, het aanspreekpunt.
Thomas is te bereiken via telefoonnummer 06-50990653 of per e-mail t.sieben@roelofsgroep.nl.

Tot slot een verzoek van Roelofs:
Uw veiligheid en die van onze medewerkers staan voorop. Wij vragen uw medewerking door:
Ruime afstand te houden van onze werkzaamheden en machines. Let hierbij extra op uw
kinderen en huisdieren.
Ook op de tijdelijke looppaden rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Kijk voor
het betreden van het pad of deze vrij is en wacht even als deze niet vrij is. U kunt dit pad alleen te voet betreden.

In opdracht van de gemeente Montferland voert Roelofs werkzaamheden uit aan het Lieve Vrouweplein, Wilhelminastraat, Raadhuisstraat en Onder de Toren. De werkzaamheden maken deel uit van het Centrumplan Didam

Register

You don't have permission to register