Gastvrij Didam

Werkzaamheden bij het station

Even een update over werkzaamheden rondom het station.
Vanaf 18 maart gaat de Spoorstraat weer open. Op maandag 21 maart begint de laatste fase van de werkzaamheden. Die vinden plaats in het stukje Stationslaan tussen Debby’s Diervoeders en Café Uniek en het deel tussen Debby’s Diervoeders en het station. Zie hieronder de informatie van Roelofs, de aannemer de de werkzaamheden uitvoert.

In opdracht van de gemeente Montferland voert Roelofs werkzaamheden uit aan de Stationsomgeving. De werkzaamheden maken deel uit van het Centrumplan Didam. Op dit moment zijn we bezig met de werkzaamheden aan fase D&E. De werkzaamheden lopen voorspoedig en lopen door tot en met vrijdag 18 maart 2022. Dit betekent dat 18 maart vanaf 18.00 uur de Spoorstraat weer opengesteld wordt.

Maandag 21 maart 2022 starten wij met de werkzaamheden aan fase F. Dit is de laatste fase in dit deelgebied. In deze brief leest u meer over de planning van fase F, de omleidingen voor het verkeer en waar u meer informatie kunt vinden.

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd in fase F?

De huidige bestrating wordt opgebroken en voorzien van een nieuwe inrichting met hergebruikte bestrating.

Werkzaamheden fase F

De werkzaamheden aan fase F vinden plaats vanaf maandag 21 maart 2022 tot en met woensdag 11 mei 2022. Tijdens de werkzaamheden is de kruising Willibrordusweg – Stationsplein – Stationslaan van 21 maart tot en met 1 april afgesloten voor doorgaand verkeer. Op vrijdagavond 1 april vanaf 18.00 uur wordt de kruising weer opengesteld. De Stationslaan blijft, net als in de toekomstige situatie, afgesloten voor doorgaand verkeer.

Planning Stationsomgeving e.o.

In onderstaande afbeelding worden de werkgebieden inclusief de bijbehorende planning weergegeven. De werkzaamheden vinden overdag plaats, waarbij het per fase verschilt welk werkgebied afgesloten is.

Omleiding Voor fase F wordt een omleiding ingesteld voor het gemotoriseerd verkeer en voor fietsverkeer. Het verkeer wordt, in de periode van 21 maart tot en met 1 april 2022, omgeleid via de Stationslaan en de Kruisstraat. Onderaan deze informatiebrief vindt u een kaart van de omleidingsroutes. Parkeren Gedurende de werkzaamheden aan de Stationslaan is het niet mogelijk om te parkeren binnen het werkgebied. De parkeerplaatsen in de Spoorstraat en het Stationsplein zijn wel bereikbaar. De parkeerterreinen aan de Pittelderstraat en de Stationslaan (nabij het station) zijn ook bereikbaar.
De beschikbare parkeerplaatsen nabij het werkgebied, staan weergegeven op de bereikbaarheidskaart in de bijlage van deze informatiebrief. Hinder U kunt tijdens de werkzaamheden hinder ondervinden in de vorm van geluidsoverlast en minder goede bereikbaarheid. Alle panden en winkels zijn altijd te voet bereikbaar via oude of nieuwe bestratingen of door middel van loopschotten. Meer informatie Voor meer informatie over het Centrumplan Didam kunt u kijken op www.montferland.info/centrumplan. Uiteraard bent u ook iedere vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Centrumpunt.

Vragen, opmerkingen of eventuele klachten? Het kan voorkomen dat u vragen, opmerkingen of eventuele klachten heeft over de werkzaamheden. Hiervoor ben ik, Thomas Sieben, het aanspreekpunt.
Ik ben te bereiken via telefoonnummer 06-50990653 of per e-mail t.sieben@roelofsgroep.nl.

Tot slot Uw veiligheid en die van onze medewerkers staan voorop. Wij vragen uw medewerking door: Ruime afstand te houden van onze werkzaamheden en machines. Let hierbij extra op uw kinderen en huisdieren. Ook op de tijdelijke looppaden rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Kijk voor het betreden van het pad of deze vrij is en wacht even als deze niet vrij is. U kunt dit pad alleen te voet betreden.

Register

You don't have permission to register