Gastvrij Didam

Comfortabel en zorgeloos op de fiets

Het is heerlijk om te fietsen in de omgeving van Didam (zie ook pagina 18 en 19). Met uitzicht over weilanden met grazende koeien of over de groene heuvels door het Montferlandse bos. Wout van Dijk van Fiets Inn geeft graag wat tips voor een comfortabele en zorgeloze fietstocht.

De beste tip is om te zorgen voor de juiste bandenspanning. Niet alleen om slijtage van de banden tegen te gaan, het fietst makkelijker en een opgeladen accu van een e-bike gaat veel langer mee met de juiste bandenspanning. Die meet u bij voorkeur met een fietspomp met drukmeter. Op de band staat de ideale druk, zo rond de 4-4,5 bar. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt zorgt ook voor langer fietsplezier. Fietsen hebben tegenwoordig vaak software en dan is een regelmatige update noodzakelijk. 

Zelfs als u al lang niet meer heeft gefietst, stapt u met gemak op een elektrische fiets. Het is goed om in beweging te blijven. Fietsen houdt de benen soepel, maar eigenlijk beweegt uw hele lichaam. En u bent natuurlijk lekker buiten. Een elektrische fiets is in het heuvelachtige Montferland geen overbodige luxe. Met een e-bike fietst u gemakkelijk bij tegenwind of de bult op. 

Met een volle accu kunt u tussen de 50 en 150 km fietsen. Dat is afhankelijk van het soort accu, uw lichaamsgewicht en de bandenspanning. Als u bergopwaarts of bij tegenwind in een lagere versnelling fietst, scheelt dat in verbruik. Voor een heuvel kunt u dan toch nog even een extra boost geven. Voor veel mensen is zadelpijn trouwens eerder een reden om het aantal kilometers te beperken dan een lege accu. Tegen zadelpijn helpt een goed zadel. Het kiezen van het juiste zadel vraagt om goed advies. Want waar de een goed op kan zitten, is voor de ander een ellende. Het is een kwestie van uitproberen. Elk mens is anders gebouwd en daarom zijn er veel verschillende zadels te koop. U zit met een kwetsbaar gedeelte van uw lichaam op het zadel, dus geneer u niet om in de fietsenspeciaalzaak te vertellen waar de pijn zit.

Als u door Montferland fietst, kunt u trouwens zomaar onze burgemeester op een elektrische tandem tegenkomen. Het is even wennen met op- en afstappen en als u de bocht om gaat. Maar u zit gezellig dicht bij elkaar en hoeft nooit meer in te houden om achter elkaar te gaan fietsen.

Fiets Inn Wout van Dijk

Lockhorststraat 2, 6942 AC Didam . www.fietsinn.nl

Geef commentaar

Register

You don't have permission to register