Gastvrij Didam

Kindermiddag op 4 september

Na het succes van de vorige Kindermiddag, houdt Gastvrij Didam op 4 september opnieuw een middag speciaal voor kinderen, met allemaal gratis attracties en lekkernijen. Dit keer zijn er door samenwerking met Open Club De Nevelhorst ook sportieve activiteiten.

In het centrum van Didam staan zaterdag van 12 tot 17 uur op diverse plaatsen springkussens. Bij mooi weer kunnen kinderen zo van de glijbaan in een zwembadje plonzen. Er is een draaimolen, ballonkunstenaars maken dierenfiguren van ballonnen en kinderen kunnen onbeperkt popcorn, suikerspinnen en poffertjes eten. Die poffertjes worden gebakken in een rijdende poffertjeskraam. Je kunt de poffertjesbakkers overal in het centrum tegen komen. 

Goochelaar Tijs rijdt rond met zijn bakfiets en hij verbaast kinderen met zijn magische trucs en capriolen op metershoge stelten. De klimtoren staat dit keer op het Lieve Vrouweplein. De vorige keer waren het vooral meisjes die de negen meter hoge klimwand beklommen. Laten nu de jongens zien wat ze kunnen? De winkeliers van Gastvrij Didam dagen ze uit! Wie wil kan ook een wedstrijdje doen. Wie het eerste boven is, laat de bel klinken. 

Sportverenigingen

Bij de markthal en op het Lieve Vrouweplein organiseert Open Club de Nevelhorst met Didamse sportverenigingen allerlei sportieve activiteiten. Er zijn diverse clinics. DVC organiseert voetbal op een pannaveld en de Turnvereniging Margriet de urban sport freerunning. Er kan kennis gemaakt worden met skaten, basketbal via Dedein en racketsporten via Tennisvereniging Didam. Open Club De Nevelhorst verbindt de verschillende sportverenigingen; samenwerking versterkt! 

In het Dominee Storkpark, achter het Albertusgebouw, staat een 48 meter lange pumptrackbaan. Een pumptrackbaan is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Met deskundige begeleiding kunnen kinderen er op de fiets of met skates over de baan. De baan is eigendom van de gemeente Montferland, die hiermee graag het sporten wil bevorderen. De pumptrackbaan ligt er al en blijft twee weken. Wie de baan wil gebruiken, kan zich melden bij Welcom.

Koopjes scoren

De winkeliers in Didam zullen die middag hun restanten en seizoensproducten tegen bodemprijzen verkopen. In de modewinkels is weliswaar de najaarscollectie al te bewonderen, maar deze zaterdag kunnen er ook nog even koopjes worden gescoord.

Register

You don't have permission to register